«

»

Nov 21

   21/11/2016

VIDEO EXPERIMENT: Mitul Coca Cola Zero fără zahăr, spulberat

Există băutură gazoază fără zahăr? Mmmmmmmnu!

cocacolazerosugar2

Coca Cola Zero, preferată mai ales de cei interesaţi să reduca aportul zilnic de calorii, conţine până la 99% apă. Aromele, singurele ţinute în continuare la secret, sunt naturale şi nu conţin conservanţi, spune reclama.  Şi desigur, nu conţine niciun pic de zahăr. Oare? Diferenţa dintre Cola Cola şi Coca Cola zero a fost demonstrată ştiinţific în următorul experiment.
Prima oară, conţinutul unei sticle de Coca Cola a fost pusă la foc, apoi a fiert. Prin fierbere este îndepărtată cantitatea de apă. După 20 de minute de fierbere pe fundul tigării se poate vedea o grăamadă de zahăr caramelizat.

Experimentul este repetat cu aceeaşi cantitate de Coca Cola fără zahăr cunoscută sub numele de Zero. După ce lichidul a fost pus la fiert cam aceeaşi perioadă de timp, observăm că băutura nu îşi prea merită numele (sau mai degrabă reclama).

Pe tigaie se mai pot vedea urme de zahăr chiar dacă sunt neglijabile în comparaţie cu cele lăsate prin fierberea băuturii normale de Coca – Cola.

 

 


   Postat in: Sănătate   
  Comentarii: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.