«

»

Nov 12

   12/11/2016

Unde fugim iarna la mare: vacanțe la 30 de grade în Europa

dsc_0174 Românii se reorientează spre City-Break-uri și se îndreaptă spre destinațiile convenabile și călduroase din sudul Europei în perioada de extrasezon turistic care  se întinde din luna septembrie până la vacanța de Crăciun.

Perioada concediilor s-a sfârșit, dar – în funcție de buget și de modul în care fiecare știe să își drămuiască timpul – românii continuă să călătorească. Din statisticile Cocktail Holidays, 40% din turiștii care călătoresc prin intermediul acestei agenții o fac în perioada cuprinsă între septembrie și jumătatea lunii decembrie. “În multe dintre destinațiile toamnei vremea este plăcută, se poate face și plajă. Cele mai multe cereri sunt pentru vacanțe active”, susține Maria Goicea, directorul de marketing al agenției. Pachetele turistice pentru destinații precum Spania, Muntenegru sau Portugalia încep de la prețul de 500 de euro.

dsc_0158

Avantajele toamnei

Turiștii autohtoni au început să înțeleagă avantajele unui concediu toamna: prețuri mai mici, locuri mai puțin aglomerate. “Charterele de vară către Grecia și Spania și-au prelungit perioada de operare. Am început să înțelegem, în calitate de turiști, care este motivul pentru care charterele din Europa de Vest și din Scandinavia sunt pline și la început de octombrie: vremea este foarte bună, nu plouă, temperaturile sunt potrivite, prețurile mici. Plecările către destinații cu vreme plăcută în timpul toamnei târzii sau la început de iarnă au devenit și în România o constantă. Astfel încât zborurile săptămânale către destinații cum ar fi Dubai și Tenerife sunt pline. Pentru turoperatori riscul de a susține curse charter către destinații calde în perioada de toamnă-iarnă ar fi mare, însă existența pe piață a curselor regulate oferă posibilitatea preluării unui număr de locuri și formarea de pachete turistice la prețuri deosebit de atractive”, spune Ondina Dobriban, director general Paralela 45. Există posibilitatea alegerii unor destinații exotice cum ar fi Caraibe sau Tailanda cu prețuri pentru un pachet turistic care pornesc de la suma de 1.000 de euro.

Vremea pentru orașele Europei

Foarte solicitate în aceasta perioada sunt vacanțele de tip city-break, destinațiile exotice, respectiv pachetele pentru seniori și cele sociale, explică pentru Rl Alexandra Mateuță, director de marketing Happy Tour.

 

“Tipul de produse vândute în această perioadă evidențiază foarte bine tipologia turiștilor. Pe city-break sunt multe cupluri și grupuri de prieteni, oameni cu venituri medii, care își organizează cel putin două vacanțe principale pe an, respectiv unu sau două city break-uri. Turiștii pachetelor exotice au venituri medii și ridicate și peste 30 ani. Este un segment care crește de la an la an. De Revelion am introdus, în ultimii trei ani, chartere directe către Mauritius, Maldive, Sri Lanka. Toamna este o perioadă propice de călătorie pentru anumite destinații exotice precum Maldive, Republica Dominicană sau Tailanda”, explică Alexandra Mateuță.

Cele mai căutate orașe pentru city-break sunt Paris, Londra, Roma, Milano, Veneția, Florența, Berlin, Atena, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Viena, Praga al cărui preț variază între 200-400 de euro pentru 2-3 nopți de cazare.

Unde fugim iarna la mare

dsc_0241

 

Există, desigur, posibilitatea programării unei vacanțe pe cont propriu apelând la site-uri de specialitate pentru rezervări – precum booking – și cumpărând zboruri la avioanele low cost. Spre exmplu, un bilet de avion spre Sicilia sau Cipru, achiziționat cu două luni înainte de călătorie, pentru luna octombrie costă 60-70 euro de persoană dus-întors. Aceste două destinații sunt de preferat pentru că aici se poate face baie și plajă până la finalul lunii octombrie. Temperatura apei mării la Aya Napa – stațiunea de fițe a Ciprului – este de 24-27 de grade în octombrie, potrivit seatemperature.org. Sezonul se închide oficial la 1 noiembrie, iar prețurile la cazare pentru această lună sunt foarte atractive între 40 și 45 euro pe noapte.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

La fel, optând pentru orașele antice Taormina sau Siracusa – la care puteți ajunge cu un avion low-cost (60 euro) care aterizează în Catania – găsiți cazare la prețuri decente (sub cele din Vama Veche din timpul verii) și o temperatură a apei mării de 23-26 de grade. “Dintre insulele grecești, Creta oferă posibilitatea de a se face plajă până la mijlocul lunii octombie, fiind cea mai sudica insulă din Grecia ofertată de turoperatorii din România. În aceeași categorie intră și Santorini, cu avioane aproape pline până în ultimele zile ale lunii septembrie. De asemenea, Tenerife, supranumită și <<Insula primăverii eterne>>, oferă condiții ideale de plajă, deși aici apa este mai rece, fiind vorba despre ocean. Antalya beneficiază de o vreme perfectă și de condițiile de neegalat oferite de resorturile all inclusive”, completează Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

dsc_0439

Cu rucsacul în spate la preț modic

Perioada de toamnă și iarnă este ideală pentru temerarii care, cu rucsacul în spate și pe cont propriu, cu un buget care nu lasă loc la extravaganțe, decid să călătorească în țări din Asia sau America de Sud. Cheia succesului o reprezintă achiționarea din timp a biletelor de avion. Un bilet pentru luna ianuarie la Bangkok, cumpărat acum, este de 530 de euro cu Air Berlin sau 560 de euro cu Air Dubai. Prețul rivalizează cu unul pentru o călătorie la Lisabona dacă o faceți în acestă săptămână. Un bilet de avion tot pentru ianuarie costă 630 de euro la Sao Paolo, 740 de euro la Buenos Aires. În acest tip de călătorie, se stă la hostel unde cazarea se poate face în camere de până la 12 persoane la prețul de sub 100 de lei patul. La Bangkok, există o mie de posibilități de cazare la prețul de sub 200 de lei pe noapte, ca și în Phuket, de altfel.

de P.B.

 

 

 

 

 

 

 

 


   Postat in: Sănătate   
  Comentarii: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.