«

»

Nov 07

   07/11/2016

Jazz la București

11

Amina Claudine Myers, pianistă şi interpretă de jazz, va concerta în premieră la Sala Mare de la ARCUB pe 19 noiembrie în cadrul programului Artist In Residence.

Artista îşi va prezenta la Bucureşti şi cel mai nou album al său, “Sama Rou – Cântecele sufletului meu”.

“Albumul ‘Sama Rou – Cântece din sufletul meu’ reprezintă o reflecţie a moştenirii dobândite de artistă în perioada copilăriei, când s-a mutat în freamătul oraşului care nu doarme niciodată – New York. Amina Claudine Myers aduce, de asemenea, în prezent, imnuri şi melodii spirituale tradiţionale ale Sudului Statelor Unite, conectate cu rădăcinile sale din Africa”, se arată în comunicatul citat.

Amina Claudine Myers a fost atrasă de muzica auzită la radio de la o vârstă foarte fragedă, plăcându-i în mod deosebit părţile interpretate de pian în genul muzical R&B al anilor 50. După mutarea ei în Chicago, în anii ’60, a luat contact cu oameni din asociaţia AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians) iar această experienţă i-a deschis calea pentru a compune şi a pune în scena propria sa muzică, precizează organizatorii.

Biletele în valoare de 50 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

Iniţiat de unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban, programul Artist In Residence îşi doreşte să devină o pepinieră pentru noile direcţii în jazz-ul românesc şi european, precum şi o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Programul Artist in Residence este modelat după programe similare din lume – San Francisco Jazz, Programele organizaţiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam – şi îşi propune să pună în centru Artistul-Curator, într-o serie de concerte cu focus tematic, iar “21st century jazz – de la tradiţie la avangardă” este conceptul curatorial propus de Lucian Ban pentru această primă stagiune de jazz la ARCUB, potrivit comunicatului citat.

Proiectul Artist in Residence este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

 


   Postat in: Ştiri   
  Comentarii: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.