«

»

Nov 07

   07/11/2016

Descoperire. În Eoca Fierului, bărbații se îngropau cu bunul cel mai de preț: berea

11O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science.


În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămăşiţele umane, arheologii au găsit în necropolă arme din metal şi un cazan, datat între anii 400 – 450 î.e.n.. Acesta a fost plin cu mied antic atunci când a fost îngropat, potrivit cercetătoarei Bettina Arnold, arheolog şi antropolog de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee.

”Bărbatul decedat din Tumulul 17 Mormântul 6 a fost trimis către ”viaţa de apoi” nu numai cu armele, ci şi cu 14 litri dintr-o băutură alcoolică despre care se credea că îi va servi pe lumea cealaltă la recunoaşterea statutului său de persoană importantă pe care îl avusese în timpul vieţii”, a explicat Arnold.

Cazanul a fost descoperit în anul 2000. Cercetătoarea şi echipa sa au colaborat cu un paleobotanist la analizarea urmelor de alcool obţinând o reţetă de bere antică.

Se crede că băutura alcoolică a fost un tip de mied cunoscut ca bragă, a explicat Arnold. Aceasta era preparată dintr-o combinaţie de orz şi miere, dar conţinea şi creţuşcă (plantă utilizată deseori în miedul preistoric) şi mentă, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Împreună cu cercetătorii, fabrica Lakefront Brewery din Milwaukee a reprodus berea, iar băutura a putut fi degustată, în premieră, la Festivalul Anual de Ştiinţă din Wisconsin, la finalul lunii trecute.


   Postat in: Sănătate   
  Comentarii: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.